Op deze pagina kun je alles lezen over mijn kennis, lessen en inzichten die ik heb opgedaan tijdens mijn ondernemersreis. Veel leesplezier. 

1 + 1 = 3

Ik begrijp dat je niet altijd weet waar je moet beginnen. Je hebt een tof idee en dan… je wilt klankborden, maar hoe wat waar? Daarom wil ik je iets vertellen over brainstormen en de kracht van natuurlijke ondersteuning.
 
Als je gelijkgestemden samenbrengt werkt het rekensommetje van 1 + 1 anders en is de uitkomst 3. Als ik met mijn klanten brainstorm over concepten voor klantbinding en klantbeveling voeg ik nog een element toe aan het rekensommetje: het natuurlijke element. Dit help vaste denkpatronen in de brainstorm te doorbreken en daar gaat de creativiteit van stromen.
Wist je dat de geur van sinaasappel en een aantal andere citrusvruchten effect hebben op je creativiteit en je optimisme? En dat een celestien (edelsteen) effect heeft op communicatie en jezelf uiten en op je creativiteit? Een combinatie van deze natuurlijke elementen helpt je met het vertalen van je intrinsieke boodschap naar een nieuw concept. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.
Ik heb de afgelopen 3 jaar verdiept in de werking van oliën en edelstenen en een stukje neuromarketing. Mega interessant als je het mij vraagt, als je je bewust wordt van deze natuurlijke krachten, kan je zulke toffe concepten maken. Zodat je met deze passende concepten meer in verbinding komt met je klanten, jezelf en andere gelijkgestemden.

En ineens, klopt het weer! - januari 2021

Wat begon in 2016 met mijn eigen bedrijf & de passie om meer mensen met elkaar te verbinden, echte verhalen te delen op events en impact maken met live belevingen is uitgegroeid tot een vernieuwd aanbod als Conceptmaker.

Als Conceptmaker maak ik belevingen en organiseer ik ontmoetingen die in de basis gaan over verbinding, met jezelf en met gelijkgestemde. Live ontmoetingen en belevingen in een box. Ik deel mijn kennis over events, marketing, mindset en spiritualiteit.

Dit weekend heb ik mijn website aangepast met het vernieuwde aanbod. Het klopt weer!

Als Eventmanager verkocht ik voor mijn gevoel wat nu niet mag / kan… dat voelde niet goed, ik kreeg er geen energie meer van. Na een paar gesprekken met Dorotheé Beens (dankjewel!) en Danielle Pascal Verzijl (dankjewel!) en een fijne brainstorm met mezelf wist ik het: Ik ben een Conceptmaker: Ik maak belevingen en organiseer ontmoetingen, met jezelf en met gelijkgestemden!

En ineens klopte het weer, van Eventmanager naar Conceptmaker. Een paraplu waar alles wat ik nu doe, waar ik energie van krijg, weer past: eventcoaching (met mijn online programma), brainstormsessies, de selfcareboxen (en meer boxen in de maak) en mijn eigen events. Ja, Conceptmaker!

De Lente komt eraan! - januari 2021

Alhoewel de winter nog volop gaande is en de eerste editie van de SelfcareBox nog wordt besteld en verstuurd, is het wel alvast tijd om iets nieuws te lanceren, met het oog op de lente: de SelfcareBox lente-editie! Deze SelfcareBox is vanaf vandaag te bestellen en wordt vanaf februari verstuurd, dat is namelijk de start van de energetische lente.

In de lente editie wordt uitgelegd wat dat inhoudt, de energetische lente en hoe je hier je voordeel mee kunt doen. De energie van de lente is 6 weken voor de meteorologische lente al te voelen. Het begin van de energetische lente betekent dan ook het begin van een nieuw proces en het idee is dat we veel ‘effectiever’ zijn als we mee gaan in de flow van de natuur. De kristallen en de oliën worden speciaal voor dit seizoen gekozen en afhankelijk van de kaartlegging wordt er een passende steen en olie geselecteerd, speciaal voor jou.

Wat levert het je op? Persoonlijke inzichten en praktische tools uit de natuur die je ondersteunen: bewust-ZIJN en een diepere verbinding met jezelf.

Waar wil ik heen? Wat wil ik nu? - januari 2021

Waar wil ik heen? Een vraag waar ik vandaag de dag niet (meer) elke dag antwoord op heb. Ik voel me nog steeds goed verbonden met Alice (in Wonderland) en verwonder mij over mijn mooie (ondernemers)reis. Met verwondering komt ook wijsheid. Afgelopen maanden waren ongekend, een van de lessen die ik koester en graag met je deel:

Wat wil ik nu? Een vraag waar ik wél antwoord op heb. Ik wil dingen ondernemen die energie geven, creëren en de verbinding aangaan met andere. Om te kunnen blijven werken aan en in mijn bedrijf moet ik goed voor mezelf zorgen en dat doe ik door dagelijks dingen te ondernemen die energie geven. En op dit moment is dat het delen van mijn kennis over de ondersteuning met natuurlijke elementen van je persoonlijke ontwikkeling.
Zo lanceerde ik eind vorig jaar de SelfcareBox en dat bracht (en brengt) succes! De boxen zijn gretig besteld en ze zijn deze week naar de eerste bestellers verzonden, té leuk! Hier wil ik meer van en er zijn ideeën zat. Volg je mij, verder op mijn reis? En doe jij ook elke dag iets dat jou energie geeft?

Eigenlijk is het hele leven een groot event! - december 2020

Diverse elementen uit een event komen in het dagelijks leven naar voren: een bedacht programma (lees: je dagplanning) maar ook een totale concept (jouw focuspunten dit jaar) en natuurlijk onvoorziene gebeurtenissen (vul zelf maar in..) . Als ik deze passie, eventmanagement combineer met mijn persoonlijke interesse in spiritualiteit brengt mij dit een nieuw concept, in plaats van de goodiebox: de SelfcareBox.

Een box die jouw concept, jouw plannen en je dagelijks leven ondersteund, vanuit natuurlijke elementen. Elementen die ik al jaren inzit op events en brainstormsessies: geur (olie) en positieve sfeerbeïnvloeders (kristallen). 

Omdat ik het iedereen gun om bewust-te-ZIJN en de kracht van oliën en kristallen wil laten ervaren heb ik iets nieuws! Een cadeau voor jezelf of een vriendin, zus, moeder, nicht: waarbij je inzichten ontvangt, weet waar je focus op mag liggen en ondersteuning krijgt van natuurlijke elementen… De SelfcareBox!

Het Confetti Effect - december 2020

Het confetti effect: door het bundelen van krachten en expertises ontstaan de mooiste dingen. Ik wil deze maand graag happiness verspreiden, het zijn soms donkere, soms grijze dagen waarin we allemaal wat lichtpuntjes kunnen gebruiken. Hoe ik dat ga doen?
Ik geef je de kans om jouw talenten te laten bloeien, je voor te bereiden op 2021, waarin jij je verhaal gaat delen! Het is nu de tijd om voor te bereiden, zaadjes te planten, stappen te maken. Hoe groot of klein de stappen ook zijn, élke stap heeft zin. Maar je moet ze wel bewust maken.

Omdat er weer tijden komen waarin we mogen samen komen, we events mogen organiseren en we samen impact kunnen maken gun ik je nu het juiste fundament:
Ik ga, eenmalig, het online programma in de sale zetten. En waarom doe ik dat? Het confetti effect, ik verspreid graag mijn kennis en ervaring, zodat we straks fijne, goede effectieve events kunnen organiseren. Daar zit wat in, voor iedereen. Een universele blijmaker: confetti! Dus, spread the happiness, verspreid de kennis, verspreid deze unieke aanbieding. En zorg ervoor dat we straks kunnen genieten van succesvolle events, voor de organisator en de bezoeker.

Samenkomen is iets waar mensen naar snakken - oktober 2020

Een wildgroei aan events zonder fundament, zie jij het al voor je? Uitnodigingen die je net niet helemaal begrijpt? Diepgang die je mist? De teleurstelling? Nouja, ga zo maar verder. Zo zo zonde…

Ik deel graag 3 inzichten en tips voor een waardevol & succesvol event, om ondernemers te inspireren dat het anders kan:

1. De belangrijkste vraag die je jezelf mag stellen is: “what’s in it for them?” Waarom zou jouw bezoeker / deelnemers zijn of haar vrije tijd aan jou event besteden? Wat krijgen zij hiervoor terug? Tijd is kostbaar.

2. Een boodschap die je in je achterhoofd mag houden bij het creëren van een eventconcept (en al je andere marketinguitingen): Jouw ideale klant koopt niet bij jou om wat je doet, maar om wie je bent, waarom je het doet en waar je voor staat!

3. Het is event is een middel en niet het doel op zich!

Allright, let that sink in. Nog een laatste inzicht:

” Samenkomen is iets waar veel mensen naar snakken, maar zij zullen meer dan ooit selectief zijn in het besteden van hun tijd. En terecht! “

Ik ben bang voor een wildgroei aan events.. - oktober 2020

Nu we langzaam weer wat (toekomst)perspectief krijgen en uitkijken naar een nieuw jaar, merk ik dat ik me druk maak om iets heel anders. Waarvoor ik eigenlijk ondernemers zou willen behoeden…

Omdat de behoefte om samen te komen, groeit en steeds sterker word, ben ik bang voor een wildgroei aan events. Om maar mensen bij elkaar te brengen, om maar tickets te verkopen, om je verhaal te delen, omdat je het en hen zo gemist hebt. Allemaal op zichzelf staande goede redenen, maar ik ben bang dat ze de plank mis slaan, de kans missen om echt impact te maken. Omdat ze niet starten vanuit het juiste fundament.

En daarom, vraag ik aan de ondernemers die met het idee spelen om een event te organiseren: gun jezelf nu de tijd om aandacht te besteden aan het juiste concept. Zodat het nu harTwerken is ipv straks hardwerken en veel stress oplevert en niet het gewenste resultaat. Welke strategie bereid jij nu voor? Als dit fundament namelijk klopt, dan komt jouw ideale klant graag naar je event, plant je gezamenlijk zaadjes en maak je echt impact ipv dat het slechts een fijn samenzijn word.

Wil jij weten hoe? In mijn Online Programma, bestaande uit 5 werkboeken en een (online) 1 op 1 sessie met mij leer je hoe je een succesvol eventconcept creëert en je doelen behaald.

Wat kun jij vandaag doen, om je energie hoog te houden? - oktober 2020

Als je merkt dat alles wat er om je heen gebeurd, stress, frustratie en felheid, je raakt.. En je ziet dat er in gesprekken en op (social) media minder ruimte is voor perceptie, dan mag je conclusie trekken dat de energie zwaar is.. logisch als je stress meedraagt en je blijft focussen op ‘wat nu niet kan’.. dan ontstaat dit. Waar je je op focust, groeit, maar het helpt je niet.

Het is belangrijk om je eigen energie hoog te houden en niet te focussen op de negativiteit. Hoe?

🌹Volg jouw intuïtie
👭 Luister, praat en stel vragen vanuit een open hart en mind
❓ Vraag om hulp als je het even niet meer weet
🔮 Deel en inspireer andere met jouw lessen en jouw wijsheid
🌱Laat je ondersteunen door de natuur, met oliën, zo werken een aantal citrus oliën opwekkend en bloem oliën ondersteunen o.a. je intuïtie

En belangrijkste: doe elke dag iets waar je blij van word!

All we have is now! Niet gisteren, niet morgen.

Alice: What road do I take? C: Well where are you going? Alice: I don't know. C: Then it doesn't matter. If you don't know where you are going, any road will get you there. - oktober 2020

Bij het openen van de nieuwsbrief van de Eventbranche krijg ik kippenvel, kneiterharde feiten, cijfers waarvan het je gaat duizelen…. ontslagen, faillissementen, werkloze zelfstandige en ga zo maar verder… 80% omzetdalingen in een jaar wat zo’n mooi eventjaar zou worden. Ontzettend herkenbaar: ik ben er 1 van.

En nu? Op dit moment ligt mijn focus op het verbinden van mensen met zichzelf en met anderen, via kleinschalige events, prive-workshops en strategiesessies waarbij persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Ik deel mijn reis, mijn kennis over mindset, gebruik van olien en de energie van de maan veel op IG. Praktische spiritualiteit vervlochten met kleinschalige events, een mooi pad! Al voel ik mij wel eens als Alice in Wonderland..
Ik ben mijn netwerk onwijs dankbaar en blijf ondernemen. Het is niet makkelijk, maar opgeven is geen optie!

LIVE is beautiful - augustus 2020

Vandaag was ik op het Malieveld om mijn branche, die mij aan mijn hart gaat, een gezicht te geven.

10 andere ondernemers deden hun verhaal, tranen en een brok in mijn keel van herkenning..

500 branchegenoten maakte vandaag impact, voor de gehele branche!

Dankbaar en trots dat ik hierbij was, dat ik me niet laat leiden door angst en ga rellen over financiële tegemoetkomingen. Maar trots dat ik kies voor liefde, liefde voor mijn vak en op deze manier een bijdrage lever. Ik stond er vandaag niet alleen voor mezelf, maar voor een hoger doel: het belang van live ontmoetingen, live verbinden, samenkomen met gelijkgestemde.

LIVE IS BEAUTIFUL

C-vents viert feest: 4 jarig bestaan! - augustus 2020

Vandaag bestaat mijn bedrijf C-vents 4 jaar en wat heb ik in deze jaren al mooie events mogen organiseren voor mijn klanten en ook een aantal eigen events! Mensen verbinden, samenbrengen en verhalen delen. Events met diepgang en events met impact!

Maar pffff, wat is dit een bizar heftig jaar, zowel als ondernemer anzich, als ondernemer in de eventbranche. Ik mis mijn werk, zoals het was, ontzettend! En nu is er chaos, de crisis, de angst en de aanpassingen.. heel langzaam ontstaan er wat mooie eventconcepten voor mijn klanten en heel voorzichtig gebeurd er weer iets in de branche, maar eer dat we hier bovenop zijn..
Het is een bijzonder zware tijd, die veel impact heeft op mij als persoon, als ondernemer. Maar zoals ik vanaf eind februari al roep: I will get there! Ook al voelt het nu mega onzeker, onbestemd en soms zelfs uitzichtloos. Ik volg mijn dromen, mijn intuïtie en vanuit liefde weet ik, voel ik, dat er ‘hierna’ iets heel moois mag ontstaan.

En om die reden sta ik vandaag stil bij het 4 jarig bestaan van mijn bedrijf.. een jaar dat heel anders had moeten lopen, en toekomst die mij positief gaat verrassen! Nog even in de rust en herstelstand en dan ben ik er klaar voor! 💛

Uitzichtloosheid vs. Hoop - juni 2020

Dat het als ondernemer in de eventbranche een bizarre en zware tijd is (geweest) hoef ik niemand uit te leggen.. Wat ik eind februari deed en waarin ik mij vast kon houden was de focus op mijn 2e hoogseizoen: vanaf september.

Wat ik (toen) alleen niet had verwacht..
is dat het heel, heel lang stil bleef met de voorbereidingen voor de events in die periode. De onzekerheid voor mijn klanten en de gevolgen van de crisis maakte dat de besluiten en investeringen uitbleven. En het leek een hele stille zomer te gaan worden..
Tot op gisteren!

Gisteren kreeg ik het goede nieuws dat ik nog voor de zomer een brainstormsessie heb met een nieuwe klant, voor een event in het najaar! En daar bleef het niet bij, een andere klant gaf aan de voorbereidingen voor een openingsevent in september te willen oppakken! Yeah!

Mega dankbaar dat het weer gaat stromen. Het vertrouwen om te blijven ondernemen, investeren in je marketing en events te organiseren is / komt weer terug bij hen. Zo dankbaar!

En nu is het wel even zaak dat ik goed voor mezelf blijf zorgen, want de stress van afgelopen maanden, de onzekerheid en de uitzichtloosheid heeft mij wel ietswat aangetast (zei ze voorzichtig)…
Maar yes! Gisteren mocht ik de spark weer voelen!

Licht aan het eind van de tunnel! Of was dat licht er altijd al?! - juni 2020

Een onzekere toekomst is iets dat mij afgelopen weken bezig hield, daar waar ik vanaf eind februari vol vertrouwen was en de focus op september lag, mijn 2e hoogseizoen, verdween dit langzaam. Zo’n 3 weken terug verdween een stuk inspiratie, motivatie, moed, vertrouwen en liet ik me beïnvloeden door een collectieve angst. Mijn reactie daarop: wegkruipen. Want wat moest ik vanuit deze energie nou nog delen op social media? Hoe kon ik op deze manier positief zijn over de toekomst? Hoe kon ik enthousiast zijn over de minimale versoepelingen, die niet goed voelde. Allemaal gedachten die mij bezig hielden mij, voor mijn gevoel, op slot zette. Hoe kon ik, als ik zelf geen vertrouwen meer had, dit nou overbrengen aan (potentiële) klanten… Door mij te focussen op het vinden van die oplossing, dreef ik nog verder af van mijzelf…..

En toen, .. langzaamaan, gebeurde er een aantal mooie dingen, had ik fijne gesprekken en merkte ik dat het licht, mijn vlammetje, er echt nog wel was. Maar dat het tijd was om voor dit vlammetje te zorgen. Het licht, mijn vlammetje, mijn passie, mijn vertrouwen is altijd bij mij geweest, alleen liet ik dit overschaduwen door wat er collectief gebeurde. Teveel in je hoofd zitten, oordelen over het feit dat je rust neemt want tja, das helemaal niet productief of declarabel. Terwijl ik heel goed voelde, dat dit was wat ik nodig had. Intern werk, met wat conflicten en uitdagingen. Maar: I’ll be back! I’m back!  Ik snap, voel, weet, ervaar wat er gebeurd. En zoals het eruit ziet, gaan we vanavond, bij de persconferentie een heel stuk collectief vertrouwen terugkrijgen, licht en hoop! Ik ben klaar om dit te ontvangen, en jij?  Sometimes the light we are desperately searching for is found by being present in the dark and finding the light that exists within us. – Hannah Blum

Uit balans en in verbinding - mei 2020

En toen, was het even stil..

Omdat ik niet zo goed wist hoe het met mij ging en wat ik met jou wilde delen..
Expertise en ervaring zat, maar en dan..? Wat ging er door mij heen: Weerstand tegen “het nieuwe normaal” wat ik absoluut niet normaal vind.. weerstand tegen online events omdat ze het gewoon net niet zijn.. mogen ervaren dat er online heel veel mogelijk is en het een mooi middel is maar niet te vergelijken met offline events.. mijn werk niet kunnen uitvoeren en wat doet dat met mij, veel onrust en veel werkzaamheden die minder energie geven. Uit balans, ik denk dat dat de juiste woorden zijn, zowel voor mijn gevoel, als mijn mooie branche als de dingen die ik in de maatschappij zie gebeuren. Uit balans..

Als je vanuit stilte daar eens naar gaat kijken, ontdek je een heleboel. Als het je dan lukt om te focussen op dat wat er wél is, zorgt dat voor een fijnere flow. En als je dan oordeelloos, jezelf laat zijn, ook al ben je even niet productief of declarabel bezig, is dat oké..

Wat is er veel uit balans…en wat is er aan de andere kant veel mogelijk..
Uit balans en toch in verbinding..

Dat is hoe het is en dat is oké.

Dat alles en meer kwam met vlagen voorbij. En dan de andere kant, zie je mensen genieten van het “jeej het mag weer gevoel” en ondertussen denk ik, das super, maar leuk en aardig: maar mijn business is grotendeels naar september en later verschoven en alles dat nu wordt georganiseerd is al geregeld, stond al klaar in de startblokken.. dat maakt dat ik (wij) het “jeej het mag weer” niet zo euforisch beleef als andere branches en ook dat is oké. Wat is er veel uit balans…en wat is er aan de andere kant veel mogelijk.. Uit balans en toch in verbinding.. Dat is hoe het is en dat is oké.

 

Clau hoe doe jij dit? Hoe hou je het vol? - april 2020

Ik krijg steeds meer vragen over “hoe ik dat nu doe”, vertrouwen hebben en zo positief blijven? Want “je bent ondernemer én de eventbranche ligt op z’n gat”…. tja, nou ik zal mijn tips met je delen!

Voordat ik dat doe, wil ik er wel even bij vermelden dat ik absoluut de ernst van de situatie wel zié, ik kies er alleen voor mij me anders te voelen.

1. Ik kijk géén nieuws (al jaaaaren niet) alleen de persconferenties. Als het echt nieuws is wat ik moét weten komt dat toch via via wel bij mij. 📣
2. Ik ondersteun mezelf met diverse oliën om rustig en opgewekt en geaard te blijven. 🙌
3. Ik spar met ondernemers en spreek met vrienden die mij energie geven. 👩‍💻 
4. Ik schrijf elke dag over mijn inzichten en laat hiermee dingen los zodat ik me kan focussen op vertrouwen. 🖋
5. Ik focus op wat er wél is, en dat is een grote behoefte ontstaat om samen te komen als het straks weer mag en hierin hebben de eventbranche en de ondernemers een mooie rol. 😍 

En nee, dit doe je niet in 1 dag. En ja, het was een rollercoaster incl. financiële stress, angstzweet, onrust en verdriet maar ook met veel fijne gesprekken, support, kansen en samenwerkingen. ps. en het toffe: ik heb met mijn kennis over oliën ook nog vriendinnen en andere ondernemers kunnen helpen afgelopen dagen. 🙏 pss. en ook tof: veel andere ondernemers kunnen helpen met nieuwe inzichten! 💡 psss. en jaaa op de foto zie je een sneakpreview van een van de modules van het online programma.🤩

Heb jij last van jouw blinde vlek? - maart 2020

Soms is het zo, dat jouw expertises en jouw talenten zo vanzelfsprekend zijn, terwijl ze voor een ander mega waardevol kunnen zijn! En dat word je blinde vlek, omdat jij het allemaal ‘heel logisch’ vind.
Wat voor mij heel vanzelfsprekend is, is dat ik bij elke klant de waarom achter de waarom achterhaal. Dat is voor mij het startpunt van een samenwerking. Maar ook het fundament van een eventconcept. Maar zo heb ik ook het talent om snel te kunnen schakelen en verbanden leggen. En daarmee geef ik de ander inzichten vanuit een andere perceptie. En zo zijn er nog meer expertises die ik op basis van ervaring, kennis en talenten heb ontwikkeld, die voor mij, super vanzelfsprekend zijn en voor mijn klanten zo ontzettend waardevol! Wat is jou expertise / talent? Vandaag verzamel ik dit allemaal in mijn stories op Instagram, want naast deze talenten ben ik ook ergggg sterk in het verbinden van ondernemers aan elkaar, kansen zien. Dus wie weet, kan ik je nog helpen ook!

Blijf ondernemen! - maart 2020

Hi daar ben ik weer! Voor jou! Ondernemers voor ondernemers! Er gebeurd op dit moment ontzettend veel, of juist helemaal niets… en vol hoofd een leeg hoofd. Herkenbaar? Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt over je omzet als ondernemer. Ik ben er echt van overtuigd, dat als wij, ondernemers, blijven ondernemen en dit blijven stimuleren dat er beweging blijft. Beweging in onze economie, beweging in onze business maar ook beweging in ideeën. Nou wil ik een van mijn ideeën met je delen: stel je speelt al langer met de gedachten dat je een event wilt organiseren, voor je huidige klanten, voor potentieel nieuwe klanten, om op deze manier extra omzet te generen. En stel, je bent bang dat je de investering niet terugverdient… ik heb daar een oplossing voor! Juist nu! Het is een prima tijd om voorbereidingen te treffen voor het najaar. Om er in het najaar voor te zorgen dat (potentiële) klanten wél naar je events komen, er is het Online Programma inlc. Eventboostsessie. Ondernemers voor ondernemers! Echt, blijf ondernemen!

Ondernemers voor ondernemers, juist nu! - maart 2020

Een Online Programma over events organiseren? Waarom nu? Wees als ondernemende ondernemer voorbereid op het najaar, juist nu! Offline verbinding is zo ontzettend krachtig! We merken nu, dat er allerlei initiatieven ontstaan om mensen te helpen. Dat we het ‘alleen thuiszitten’ wel een dingetje vinden. En JA het is nodig nu, daar zeg ik niets over. Maar het is ook nodig om vooral te blijven ondernemen. Juist nu! Ga niet op je portemonnee zitten, maar zoek samenwerkingen, zie kansen, creëer nieuwe initiatieven. Als jij als ondernemer events organiseert, of er al een tijd aan denkt, en hier graag extra omzet en klanten aan overhoudt, dan heb ik iets tofs voor jou! Zoals het er nu uitziet kunnen we volgende week van start met het Online Programma: events organiseren met rendement. Investeer in je bedrijf, investeer in het najaar! OOndernemers voor Ondernemers, juist nu!

"Creatief ondernemerschap en een vijfdaagse met mezelf" - maart 2020

Huidige ontwikkelingen vragen om creatief ondernemerschap en dat kwam precies mooi samen met het waarmaken van een van mijn dromen! Al maanden wilde ik meer ondernemers helpen met het verbeteren van hun events, zodat zij hun doelstellingen wél behalen. In december vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats en vanaf dat moment startte de voorbereidingen. Afgelopen woensdag ging ik in 5 daagse met mezelf, voor mezelf, werken áán mijn bedrijf. En ik kan met trots, op begin van de 4e dag zeggen dat het bijna zo ver is!
Ik heb een online programma ontwikkeld waardoor iedereen die in het najaar (zelf) een event wilt organiseren, dat kan doen vanuit het juiste fundament!

In het online programma ga ik je in 5 modules leren hoe je een goed eventconcept maakt en waar je moet beginnen. Dat is niet bij de spreker, locatie, catering of tof entertainment, maar bij de waarom achter de waarom. In het online programma leer jij een fundament té maken voor je event waar je ideale klant wél graag naar toe komt. Een event waarbij je wél de verbinding aangaat met je bezoekers, je omzet genereert n.a.v. event-(communicatie)!

"Soms moet je eerst iets loslaten voordat je verder kunt groeien" - januari 2020

Keuzes, keuzes! Als ondernemer maak je dagelijks keuzes en dit is er een waar ik trots op ben. Vanaf begin 2020 focus ik mij op het ontwikkelingen van mijn online programma waarin ik ondernemers en marketingexperts leer hoe zij het juiste fundament kunnen bouwen vanuit de waarom achter de waarom om zo succesvolle events te organiseren. Events die wél nieuwe klanten en omzet opleveren en waarbij echte verbinding wordt aangegaan. Dat wil ik omdat ik het doodzonde vind dat sommige events ‘moetertjes’ zijn en dat mensen hun volledig potentieel niet benutten. 

Keuzes maken.. “Hoe duidelijker jouw verlangen is, hoe sterker je intrinsieke motivatie is, hoe makkelijker je keuzes kunt maken. Dit komt doordat je simpelweg beter weet wat wel en niet bijdraagt aan het realiseren van je verlangen” – Ilona Annema

Ik kies ervoor om mij dit jaar te focussen op het succesvol lanceren en laten groeien van mijn online programma en dat maakt dat ik de keuze heb gemaakt om het Empower Women 010- team te gaan verlaten. Bedankt Sandra & Cor voor alles! Empower Women is een project waarin ik veel heb geleerd en een warm hart toedraag, maar op dit moment niet bijdraagt aan mijn doel voor 2020.

Soms moet je eerst iets loslaten, voordat je verder kunt groeien.

"Wanneer je teveel in je hoofd zit ga je overdenken." - december 2019

Confession time // “Wanneer je teveel in je hoofd zit ga je overdenken. Met als gevolg dat je dingen uitstelt of helemaal niets doet. Dan blijft er van jouw prachtige ideeën helemaal niks over.”

Uitstelgedrag, het ‘pas-als’ stemmentje waar Ilona over schrijft: “Maar vaak zijn deze excuses gebaseerd op angst. Je verpakt het alleen wat mooier, zodat je het kunt verantwoorden aan jezelf en anderen. Maar als dit je droom is? Je diepste verlangen dat al een tijdje in je hoofd rondzweeft? Hoe zonde is het als jij je steeds laat leiden door dat ‘pas-als’ stemmetje in je hoofd?”

Heel heel herkenbaar rondom mijn proces in het maken van het werkboek, aan de ene kant voel ik zo ontzettend dat ik hier veel ondernemers en marcom specialisten mee ga helpen! En ik weet ook echt dat ik dat op mijn unieke manier ga doen, vanuit mijn kracht, vanuit mijn expertise. En dan toch, komt dat stemmetje, maar wat als: het dag 1 niet gekocht word, ze het te duur vinden, je de juiste ondernemers niet bereikt.. angst dus!

En wat is mijn confession: het werkboek is in ontwikkeling, maar het echt afmaken, vind ik dus echt spannend!

Boek Ilona Annema ▪︎de Kracht van minder ▪︎
Foto Katinka Tromp